в-к Лечител
в-к Лечител
 

БЕЗПЛАТНИ ЛЪЖИ

Брой: 39, 24 септември 2020 - МИКРОБИОТАТА
Тук няма да стане дума за политическите и медийните манипулации, които се наблюдават често в световната практика, а у нас тези манипулации (измами, лъжи), са безбрежни. Ще оставя на спокойствие Путин и Тръмп по повод техните коронавирусни „новини“…
Ние сме европейци. Да видим какво става в нашия дом. Какво заяви председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен:
„Гражданите на Евросъюза ще могат да ползват безплатни ваксини срещу COVID-19“.
България, която така и така е най-изостаналата членка на ЕС, тоя път не изостана и обяви същото – българите ще могат да се ваксинират БЕЗПЛАТНО.
Интересно – откъде тези магьосници ще вземат въпросните безплатни ваксини?! Бъдещите ваксини – независимо дали те ще бъдат руски, британски, американски, френски, немски, китайски и пр., си имат определена цена. Ако пък щедрите благодетели и обещавачи са изобретили нов финансов (икономически) закон, Нобеловата институция няма да пропусне чудото и ще възнагради изобретателя…
Някои от тези творци на фалшиви новини поясниха откъде ще вземат пари, за да платят „безплатните ваксини“: от Здравноосигурителната каса, от републиканския бюджет и т.н., тоест от данъците и други места, където гражданите влагат волно или неволно своите спечелени с (черен) труд пари.
Манипулаторите знаят, че гражданите ще се радват, особено в бившите соцстрани, като България, където хората десетки години бяха залъгвани, че ползват „безплатно“ здравеопазване, „безплатно“ образование и други „безплатни“ удоволствия.
Сравнително неотдавна обаче британската премиерка Маргарет Тачър припомни на неосведомените, че „безплатно е само сиренцето в капана за мишки“!..
Хора ли, човеци ли, разумни ли, мислещи ли същества или мишки са гражданите и поданиците, които наивно вярват, че някой, някоя държава може да ощастливи някого с „безплатни“ благини?!..
Homo sapiens ще рече „разумен човек“, а моят превод на латинското определение е: „мислещ човек“.
И като такъв, даже по време на соца, се замислих веднъж дали наистина социалистическото здравеопазване (аз отговарях за този ресор в редакцията на в. „Труд“) е безплатно, както говореха и пишеха политиците и журналистите (без мен, макар да съм журналист!). И какво излезе?
Оказа се, че „безплатното“ здравеопазване, от което уж се ползвах и аз, си го плащам по няколко канала, начина, хватки на властта:
1. Чрез Данък общ доход
2. Чрез членски внос в Българския профсъюз
3. Чрез членски внос в Съюза на българските журналисти
4. Чрез оня фонд СБКМ (социално-битови и културни мероприятия)
5. Чрез лекарствата от аптеката, които също бяха 100% платени…
6. Чрез ергенски данък (10%)…
Та - преди да посегнете, доволни и щастливи, към „безплатната “ ваксина, която новите благодетели, хуманисти и измамници ще ви предложат, помислете колко милиони народни пари (ваши пари!), ще се похарчат щедро, непрозрачно, задкулисно, за да стане ДАЛАВЕРАТА на годината. Както беше впрочем и с „ваксината“ срещу така наречения „СВИНСКИ ГРИП“ и от която Биг Фарма глътна около 10 (десет) милиарда лесни пари (ваши пари!)…
А иначе парите все не достигат: за достойни пенсии и заплати, за бременни жени и бедни семейства, за хиляди и милиони инвалиди, за какво ли не…
Така че, помислете, драги читатели, дали да се доверите на „безплатната“ ваксина, дали тя е качествена (безвредна и ефективна!), защо тя не се предоставя на свободния пазар, а се разпространява (задкулисно, непрозрачно, т.е. недемократично!) чрез такива политически посредници като Еврокомисията, правителството и пр.?
БЕЗПЛАТНАТА ваксина намирисва на нещо нездравословно. Нездравословно във финансов, юридически, медицински и морален смисъл! Дезинформацията, с която ви подхранват политици и медии, може да бъде по-зловредна дори от коронавирус-19!..

Здравейте!

Атанас ЦОНКОВ


Брой: 39, 24 септември 2020
 
 
Продукти
 
ВИВАНИЯ крем (VIVANIA)
 
МИНИ БАЙТС с калций
 
ФИГУРЕЛ® лоу карб
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД