в-к Лечител
в-к Лечител
 

НЕОЧЕВИДНИ ПРИЗНАЦИ НА СЛАБ ИМУНИТЕТ

Брой: 45, 11 ноември 2021 - ВИТАМИНИТЕ И МИНЕРАЛИТЕ

Постоянно чувство на умора

Много хора започват своето утро с усещане за умора. Това не е нищо друго освен синдром на хроничната умора, който представлява признак на слаб имунитет. А още свидетелства за дисбаланс в надбъбречните жлези, отговарящи за възстановяването на нервната система след стрес. При хората, живеещи в постоянно нервно напрежение, е висок рискът от изтощаване на надбъбречните жлези, тъй като те произвеждат излишни количества хормони на стреса.

Уголемено коремче

Човек може да бъде строен или дори слаб, но да има изпъкнал корем. На пръв поглед няма наднормено тегло, тогава какво се е случило с фигурата? Обемът в този случай се образува за сметка на вътрешно отлагане на мазнини. Това е признак на стрес и повишено ниво на кортизол в кръвта. Именно този хормон допринася за увеличение на мастните отлагания в областта на корема. Впрочем, по същата причина могат да се формират „бузи” в долната част на лицето. Но най-неприятно е, че постоянният стрес потиска имунитета.

Влошаване на паметта

Намаляването на паметта е пряко свързано с отслабване на имунитета. По какъв начин? Тук може да става дума за хроничен стрес и дисфункция на щитовидната жлеза. В случай на лоша работа на жлезата скоростта на реакциите се забавя, поради което се влошава паметта.

Честа поява на херпес

Той може да се появи на устните или половите органи, във всеки случай това означава, че защитната система на организма е отслабнала значително. В нормално състояние организмът е в състояние да потиска хроничната вътрешна инфекция, но ако имунитетът е отслабен, вирусът периодично се активизира. Външни прояви на обостряне на инфекцията във вид на херпес могат да възникват дори всеки месец. Появата на херпес 3-4 пъти в годината вече се смята за твърде често явление.

 Станислав ТОДОРОВ

 Брой: 45, 11 ноември 2021
 
 
Продукти
 
КАРТИМАРЕ MСМ® (CARTIMARE MSM)
 
ВИТАТАБС® Актив В натурал
 
РЕЛАКСОР ФОРТЕ (RELAXOR forte)
 
Lechitel.BG :::
 
УБИГОЛД Q10
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД