в-к Лечител
в-к Лечител
 

С ПОВЕЧЕ РАБОТА ПАМЕТТА ПО-БАВНО СТАРЕЕ

Брой: 3, 16 януари 2020 - МОЗЪКЪТ

Известна е препоръката на невролозите срещу старческата склероза: придобиване на нови знания и умения - изучаване на нов език, на музикален инструмент, на компютърни технологии и т.н. Според информация на сп. „Eurek Alert” ефектът ще бъде още по-голям, ако едновременно се усвояват паралелно няколко новости, както го правят децата.

Изданието осведомява за експеримент, проведен с участието на хора на възраст между 58-86 г., на които било предложено в течение на три месеца да посещават седмично от 3 до 5 занятия, с времетраене общо около 15 часа. Това били курсове по испански, по усвояване на iPad, по фотография, по рисуване и по музициране. Изискванията били високи, но доброволците се справили без особено напрежение. Преди, по време и след занятията бил провеждан когнитивен контрол, с тестове за качеството на работната и на епизодическата памет на участниците в експеримента.

Само след половин месец доброволците силно подобрили своите когнитивни показатели, които били сравними с тези на хора, по-млади от тях с 30 години.

 Емилия ДИМОВА

 Брой: 3, 16 януари 2020
 
 
Продукти
 
Комплекс Кръвно налягане - Хидокар
 
Подагра помощ
 
ФОРТЕСАН (Fortesan)
 
Lechitel.BG :::
 
УБИГОЛД Q10
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД