в-к Лечител
в-к Лечител
 

Безумията на една пандемия...

Брой: 47, 25 ноември 2021 - ВЕСТИБУЛАРНИЯТ АПАРАТ

Не подлежи на опровержение твърдението, че е абсолютно безотговорно и напълно необосновано да се отричат ваксините по принцип (и не само ваксините). Трябва ли обаче да се подлагаме на неизпитани, вредни или неефективни такива само защото се именуват „ваксини“ (а понякога дори и това не)? Необходимо е да се прави разлика между наистина полезните ваксини срещу бяс, туберкулоза, детски паралич и др. и експерименталните „убийци“, плод на печалбарските амбиции на Биг Фарма, нехаеща за последиците от употребата им и подпомагана от правителствата в цял свят. (А, може би, хае и след време ще „лекува“ последствията?) Да „обичаме“ ли всички антибиотици? Не! Те доказано и неоспоримо, в много случаи единствени, успяват да спасят човешки живот от тежка бактериална инфекция, но...! Да премълчим ли и да продължаваме да употребяваме безхаберно флуорхинолоните, доказано увреждащи?

След краха на концепцията за невъзможността след ваксинация против Ковид-19 да се заразиш, светкавично и безпардонно се появи следващата, че ще си само носител, но няма да можеш да заразяваш и да развиваш симптоматика. Съвсем скоро и този айсберг бе погълнат, но не от глобалното затопляне. Дойде времето да ни увещават, че трябва да забравим всичко казано по-рано и отново да им повярваме. Този път на обещанието, че ще се разболяваме, ще заразяваме обичните ни хора, но пък ще го „караме“ леко, без нужда от болнично лечение. Дали в тези твърдения все още вярват десетките у нас и хилядите по света, които и сега лежат в интензивните отделения, не само след първа, но и след втора и дори след трета доза?

Какво ще е обещанието от утре?

Имунитетът след ваксиниране щеше да е доживотен, после стана на година-две, вече достигнахме до стратегия за реимунизиране на 5-6 месеца... Утре на 6-8 седмици ли ще трябва да се „боцкаме“? С какво и срещу какво? Вирусът се променя, но „ваксините“ – не! Въпреки това до 15 декември 2021 хората на възраст над 65 години във Франция ще трябва да си поставят трета доза, за да получат статут на „напълно ваксинирани“.

Може би, ваксината ще избави някого утре от летален изход от Ковид-19, колкото и това да е спорно, но дали след месеци или години няма да „поиска живота му“ в замяна, провокирайки развитието на заболяване или ускорявайки развитието на някое, от което вече страда? Тепърва ще разбираме! А не трябваше ли това да е ясно (а вероятно е ясно някому) преди цялото население на планетата, дори децата над 5 години в САЩ и тези над 3 години в Китай, да бъде включено в т.нар. „ваксинационен план“ („план-мечта“, но чия?..., за постигане на колективен имунитет... А имунитет срещу какво? Да не говорим дали изобщо...)? Трябваше!

Тази „грижа“ за здравето на човечеството на СЗО е нещо като да накараш пушачите да пушат електронни цигари, понеже било доказано, че „конвенционалните“ са вредни. И след две години като се разбере, че електронните са няколко пъти по-вредни, да им създадеш други бездимни „безвредности“. То и с вируса така... Да, опасен е. Да, отнема човешки животи, но ще трябва да изчакаме поне няколко години, за да разберем дали ваксините не са били по-опасни и последствията от тях много по-тежки и трайни от естествения развой на пандемията. Моментното натоварване на здравната система не е оправдание да се убиват хора, да се инвалидизират трайно, да се унищожават човешки съдби, вероятно с поколения напред. Няма оправдание за подобни действия, още по-малко то да е добруването на това същото човечество, с което се експериментира. Пожарите може и да се гасят с насрещен огън, но в медицината не можеш да спасяваш чрез насрещно изтребление.

Дано след 5-10 години не се окажем изправени пред трагедия подобна на тази с Талидомида, лицензиран за употреба през 1956 г., чието производство бе спряно 7 години след пускането му на пазара, но за този период остави след себе си неуточнен брой спонтанни аборти, хиляди смъртни случаи на новородени и десетки хиляди на деца с малформации, обречени да изживеят дните си в страдания.

Обичайно, когато се прави тестване на ново лекарство, доброволците, участващи в изследването, получават заплащане, а сега е необходимо да заплащаш, за да не участваш в настоящия експеримент, тествайки се през ден-два? Може би съвсем скоро ще изчезне дори и тази възможност. А кой междувременно да плати тази уж „безплатна“ опция? Служителят, който и без друго едвам свързва двата края, въпреки че работи на две и повече места? Работодателят, който отдавна е забравил какво е печалба и влага всяка стотинка в погасяване на поредния кредит, за да може да вземе нов? Или и двамата да оберат паричките за този „бонус“ разход от някое плодно дръвче? Може би, но вече и дюлите опадаха... Но не, няма натиск над хората да се ваксинират!

А за

„зелените сертификати“...

 Ваксинационните сертификати правят така, че да се пропускат активните случаи, защото притежателите на сертификат избягват тестване. Това неминуемо води до по-висока степен на разпространение на вируса. Има само един правилен, и то отново не 100%-ов вариант за получаване на истински „зелен сертификат“ - и това е той да се придобива само от хората, които имат отрицателни PCR или антигенни тестове (отчитайки възможните грешки от различно естество и при тях).

Изключително важен е и въпросът

защо е невъзможно да се ваксинираш без да ставаш част от „системата“ Зелен паспорт

(Green pass), както всъщност се нарича?...

А как започнахме да защитаваме децата? Събираме ги сутринта в една стая, плюят в чашка и по чиновете около 20 минути (ако са достатъчно чевръсти) и след още 15 минути установяваме, че Гошко от първия чин и Марийка от последния са позитивни... И кой и от какво опазихме, когато е добре известно, че престоят от около 15 минути в затворено помещение с болен е повече от достатъчен, за да се разпространи вирусът и засегне околните?

И така ли е правилно да се провежда „ваксинацията“ - по МОЛ-ове, градинки, паркинги и площади? Анафилактичен шок...! Това е една от официално обявените възможни странични реакции на всяка от ваксините. Дали ако сте онзи „късметлия“, който се окаже алергичен към консервант, адювант или друга субстанция в течността, ще има кой да ви спаси на терасата на търговския център?

От няколко дни лекари в Англия, страна с над 70% напълно ваксинирани, започнаха да се питат защо смъртните случаи за последните 4 месеца, изключвайки тези причинени от Ковид, са нарастнали драматично над средните равнища за последните 5 години, включително и в сравнение с пандемичната и белязана от постоянни локдауни и ненормална работа на здравните заведения 2020 година. Какъв ли отговор ще си дадат?

Защо в страни с над 80% напълно ваксинирано население заболеваемостта сега е по-висока от всякога? И дори това да се дължи на високата заразност на Делта варианта, то защо там отново се въвежда локдаун? Нали над 80% от хората са „в безопасност“, дори и заразени, няма да боледуват тежко и да ангажират здравните системи на тези страни. Не е ли алогично, че ги затварят пак?

Друг въпрос е защо в Дания, с почти 80% ваксинирани, смъртните случаи в момента достигат нивата от преди година, когато нямаше нито един ваксиниран?

В България при над 20% ваксинирани, смъртността от Ковид, от около 4%, е еквивалентна на тази в страни като Сомалия, Мали, Малави, Либерия, Афганистан, Нигер и Сирия, където ваксинираните са едва 1-3%. Това не трябва ли да ни говори нещо? В съседна Сърбия при 45% ваксинирани - смъртността е 0,9%, а в Куба е същата, при почти 90% ваксинирани...

Наскоро се появи предложение за резолюция на Европейския парламент относно създаването на Европейски фонд за обезщетение на жертвите на „ваксините срещу Covid-19“. Та нали ваксините са безопасни? Защо ни е фонд за жертвите им? И защо отново данъкоплатците ще плащат за собственото си страдание, причинено от освободените от всякаква отговорност ваксинопроизводители и правителства? Първо платиха за ваксините, а сега и за жертвите им!

На този фон, FDA (Агенцията за контрол на храните и лекарствата в САЩ) поискаха от съда 55 години!, за да оповестят публично данните за въздействието на ваксината на Пфайзер-Бионтех. Преди година им отне само 108 дни, за да подготвят далеч по-сложната документация по лицензиране на експерименталния препарат.

Някак странни са и промените в дефинициите на CDC (Центъра за контрол и превенция на заболяванията) за ваксина и ваксинация. Озадачаващ е и фактът, че според новото определение на CDC ваксините не създават защита, защото пак според тяхната дефиниция

Имунитет е: „Защита от инфекциозни заболявания. Ако сте имунизирани срещу болест, можете да бъдете изложени на нея, без да се заразите.“

Значи, за да има защита, трябва да има имунитет, понеже той е защитата.

Преди промяната определението за Ваксинация изглежда така: „Актът на въвеждане на ваксина в тялото, за да се създаде имунитет срещу специфично заболяване.“ А сега гласи: „Актът на въвеждане на ваксина в тялото, за да се произведе защита от специфично заболяване.“

Ето как се промени и дефиницията за Ваксина. Преди: „Продукт, който стимулира имунната система на човек да произвежда имунитет към конкретна болест.“ Сега: „Препарат, който се използва за стимулиране на имунния отговор на организма срещу заболявания.“

Днес

не знаем как нито един „спасен“ от ваксината би бил прекарал инфекцията,

ако не беше имунизиран. Дали нямаше да е по същия „лек“ начин (макар и на практика не винаги)? Не знаем също и нищо за последиците, които същата тази „светена“ течност евентуално ще му донесе като „дар“ в бъдещето... А, защо? До кога? И дали изобщо някога ще научим?...

Като представители на вида Хомо Сапиенс (разумен човек) не е ли логично да бъдем и Разумни Ваксъри? Какво е това ли? Човекът, който не отрича всичко, но и не следва сляпо и безразсъдно препоръчаното от СЗО или от правителството му. Разумният Ваксър е мислещият човек. Той е онзи, който, бидейки ухапан от бясна лисица, ще тича до болницата, за да може Пастьор да спаси живота му, но когато предстои грипна „вълна“, ще се замисли дали противогрипната ваксина ще му е от помощ или по-скоро във вреда.

Ако Карл Линей беше наш съвременник, дали отново би ни нарекъл Homo sapiens или щеше да размисли и въведе понятието Homo nonsense? Нека не му даваме поводи да се съмнява в избора си...!

Бъдете здрави!

 Цвета ЦОНКОВА,
Главен редактор на в. “Лечител“Брой: 47, 25 ноември 2021
 
 
Продукти
 
РОЙБОС (ROOIBOS)
 
ВИВАНИЯ таблетки с хиалуронова киселина (VIVANIA)
 
ФЕРОФОРТЕ® В+С (FERROFORTE B+С)
 
Lechitel.BG :::
 
УБИГОЛД Q10
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД