в-к Лечител
в-к Лечител
 

2 от 3 случая на рак ще се излекуват до края на десетилетието

Брой: 10, 5 март 2020 - ХРЕМАТА

Президентът на Лигата срещу рака Аксел Хан потвърждава, че в края на десетилетието, което настъпи, ще могат да се излекуват две трети от болните с карцином. По време на годишна конференция на Лигата и във връзка с Международния ден за борба с рака ученият каза: „До 10 години ще можем да лекуваме 2/3 от заболелите от рак и 3/4 през следващото десетилетие”. Положителното послание бе подкрепено с цифри: „750 000 бебета се раждат всяка година във Франция и всяка година 400 000 души са засегнати от рак. Това означава, че едно от две деца, родени днес, ще бъде засегнато от карцином”, анализира генетикът.

Ученият е категоричен, че

4 от 10 ракови заболявания са предотвратими

Годишният брой на смъртните случаи, свързани с тютюна, се оценява на 78 000 души във Франция, като 47 000 са от ракови заболявания на белия дроб, но този порок влияе и върху заболелите от рак на пикочния мехур, панкреаса и гърлото.

15 000 смъртни случая от рак са свързани с алкохола, но и карциномът на черния дроб, дебелото черво - общо 7 вида рак са свързани със злоупотребата с алкохол.

Затлъстяването е в основата на развитието на 8 форми на рак. „Наднорменото тегло и нездравословното хранене водят до 5000-7000 ракови заболявания всяка година”, обобщава проф. Хан, който настоява за необходимостта да се забранят нитритите в храните. Тези добавки, използвани за консервиране и при сушените меса, присъстват в повече от 12 000 продукта във Франция, а те според учения причиняват хиляди заболявания от рак на дебелото черво или на стомаха.

Бел. ред. На стр. 23 може да прочетете за благотворното влияние на гъбата Мейтаке.

 Превод от френски
Краси ДИМИТРОВАБрой: 10, 5 март 2020
 
 
Продукти
 
КОТЕШКИ НОКЪТ (CAT'S CLAW)
 
КЕЛПАМАКС® (KELPAMAX)
 
Бодифлекс® Супер Колаген
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД