в-к Лечител
в-к Лечител
 

Време е да почистите черния си дроб

Брой: 11, 18 март 2021 - РАСТИТЕЛНАТА ХРАНА

Всички искаме да се чувстваме добре, и то всеки ден. Желаем кожата ни да излъчва здраве и блясък, косата да е лъскава, плодовете и зеленчуците да помагат на тялото ни да е леко и да не се уморяваме толкова бързо.

Последиците от зимата не бива да се пренебрегват

Днешните дни са различни. През зимата са се натрупали килограми, пили сме някои лекарства заради Ковид-19, настинки или неразположение, чувстваме се уморени.

Зимата натоварва черния ни дроб. Той е изключително важен орган в нашето тяло, който забравяме покрай другите грижи.

Симптомите от претоварването не са остри – няма болка, а само тежест

Черният дроб е разположен в дясното подребрие и е най-големият и най-сложен орган в тялото след кожата. Той е „химичната лаборатория“ на нашия организъм. Ако страда, в повечето случаи не боли, а се усеща тежест в дясното подребрие.

Черният дроб е отговорен за освобождаването от почти всички токсини. Преработва лекарства и синтезира важни белтъци, хормони и ензими. Играе ключова роля в метаболизма, детоксикацията и борбата с инфекциите. Той образува жлъчка, която е необходима за пълното разграждане на мазнините.

Преди постихме, а сега – не

Традициите не са това, което бяха. Преди време постенето преди и след празниците бе задължително, като се спазваше от повечето хора. Така се щадеше организма от токсини, затлъстяване, прехранване.

Сега се пости и има всякакви модерни диети – някои вредни за организма, с едничката цел да се разхубавим и вталим. В миналото постенето е имало за цел основно да разтовари черният ни дроб от зимното заседяване и презапасяване. Лекарствата, мазнините и тежките храни, червеното вино и намаленото движение затрудняват прекомерно работата на този жизненоважен орган.

Съвременни начини за подобряване на функциите на черния дроб

Време е да му осигуряваме почивка, за да не се натоварва прекалено. За това можем да използваме хранителни добавки за подобряване на функцията на черния дроб. Препоръчва се примерно соя, която съдържа есенциални фосфолипиди, които са идентични с произвежданите от черния дроб. Те защитават клетката от различни външни влияния, участват в транспортните й процеси, и най-важното – нормализират нарушената чернодробна функция. Така есенциалните фосфолипиди спомагат за регенериране на чернодробната тъкан.

С идването на по-топлото време е препоръчително да направите разтоварващи и прочистващи организма и черния дроб режими на хранене, които да освободят организма от токсините и да възстановят жизнената функция на организма.

 Превод от френски
Краси ДИМИТРОВАБрой: 11, 18 март 2021
 
 
Продукти
 
Витатабс холин
 
ТЕРНИМАКС (Ternimax)
 
АМАНТИЛА (AMANTILLA)
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД