в-к Лечител
в-к Лечител
 

Пазете черния дроб, докато отслабвате

Брой: 1, 4 януари 2024 - НАБРАЗДЕНИЯТ ЕЗИК
Стройното тяло съвсем не е лукс, а жизнена необходимост. Затлъстяването създава безброй здравословни проблеми. От всяка гледна точка е по-изгодно да поддържате нормално тегло. Но какво, ако това не се получава? Ако вече сте пленник на излишните килограми? Най-добре е да отслабнете, но това трябва да стане без сериозни последствия за черния дроб.
Отслабването е стрес за цялото тяло. Но този период е особено труден за черния дроб.
Мастната тъкан е своеобразно депо за отпадъци и токсини в тялото. Защо се натрупват, когато черният дроб функционира правилно? Първо, ако сте с наднормено тегло, вашият черен дроб вече не може да функционира с пълния си потенциал. Второ, дори здравият човек има такива „резерви“, защото става дума за микродози от консерванти, оцветители, подобрители на вкуса, вещества от битовата химия и лекарства. Всичко това се отлага в мастната тъкан.
Сега си представете какво се случва, когато мастната тъкан започне да се разгражда и напуска тялото. Заедно с него всички натрупани токсини се освобождават и се изпращат направо в черния дроб. Не е трудно да си представим какъв огромен товар получава органът.
Друг рисков фактор за черния дроб по време на загуба на тегло са лекарствата за изгаряне на мазнини. В повечето случаи това е истинска „игра с огъня“ – използват се продукти без реномирани сертификати за медицинска безопасност. Нямате представа какво има вътре в таблетката или прахчето и какви ще бъдат последствията от приема на това лекарство. И дори ако имате късмет и препаратът се окаже „чист“, това е допълнителна тежест за черния дроб – в допълнение към ежедневната работа и неутрализирането на токсините от мастната тъкан.
Също така, при повишена консумация на протеинови храни нивото на токсичния амоняк може да се повиши, което се отразява негативно на чернодробната функция.
Не е изненадващо, че за някои хора загубата на тегло завършва с чернодробна недостатъчност.
Токсичното натоварване на черния дроб е твърде голямо и той не може да го издържи.
Как може да отслабнете, без да навредите на черния дроб? За да направите това, трябва да следвате две прости правила.

...

Цялата статия може да прочетете във в. Лечител

Стефан ПЕЙЧЕВ


Брой: 1, 4 януари 2024
 
 
Продукти
 
ВИВАНИЯ таблетки с хиалуронова киселина (VIVANIA)
 
Витатабс Пробиотик + пребиотик
 
АЛЕРМИН® (ALLERMIN)
 
Lechitel.BG :::
 
Книга Лечител
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД