в-к Лечител
в-к Лечител
 

Рибни колагенови пептиди

Брой: 13, 2 април 2015 - ШИЗОФРЕНИЯТА
Колагенът е една от най-важните структурни съставки на нашето тяло – основен компонент на съединителната тъкан, който представлява близо 30% от белтъчната материя на всички животни и около 1/15 от нашето общо телесно тегло. Този ключов нишковиден белтък обезпечава целостта, еластичността и регенерацията на кожата, костите, сухожилията, връзките, хрущялите и скелетните мускули.
С напредване на възрастта тялото ни губи способност да произвежда колаген и той започва да се разгражда. В резултат на това кожата увисва и се появяват бръчки; косата изтънява и загубва блясъка и жизнеността си; ставите се втвърдяват, а тялото става отпуснато и губи тонуса си. Диетата, стресът, нарушеното храносмилане и слабата физическа активност също засягат способността на организма да си набавя нужните градивни елементи. Смята се, че приемът на колагенов протеин осигурява на тялото необходимите аминокиселини за производството и поддържането на колагена. Съществуват
различни типове колаген според тъканите, от които е извлечен
Рибните колагенови пептиди Peptan се извличат чрез сложен хидролизиращ процес от люспи и кожа на риба. PeptanTM представлява колагенови пептиди от I тип – същият вид колаген като този в човешките кости и кожа. Научни изследвания потвърждават, че въпросните пептиди, извлечени от риба, са съставени от малки молекули, отличаващи се с по-добра бионаличност и усвояемост в сравнение с други колагенови продукти. Благодарение на по-ниското молекулярно тегло те преминават в по-голям процент през чревната бариера в кръвообращението и се разнасят из цялото тяло, водейки до синтез на колаген в ставните тъкани, костите и дермата.
  Освен това рибните колагенови пептиди се отличават със своя специфичен аминокиселинен състав с висока концентрация на глицин, пролин и хидроксипролин (в Peptan те представляват около 50% от количеството на съдържаните общо 18 аминокиселини). Концентрацията на глицина и пролина е от 10 до 20 пъти по-висока от онази в други протеини. Специфичният аминокиселинен състав придава на Peptan нутри-функционални свойства, които не могат да бъдат открити в други източници на белтъци. Хидроксипролиновите пептиди стимулират клетките в кожата, ставите и костите, и водят до синтез на колаген посредством клетъчно активиране, потискане и растеж.
Науката зад Peptan
Три клинични изследвания демонстрират ефикасността на Peptan. Плацебо-контролирани клинични изпитания показват, че неговият ежедневен прием подобрява значително структурата и външния вид на кожата само в рамките на месец.
Редица изследвания сочат, че екзогенните (приемани отвън) колагенови пептиди са в състояние да стимулират производството на фибробластни клетки и да увеличават плътността на фибробластите. Тези ефекти допринасят за по-младежки вид и по-голяма еластичност на кожата. Ин витро и екс виво резултати демонстрираха способността на Peptan да стимулира производството на колаген и хиалуронова киселина в кожните клетки. Клинични проучвания върху тези колагенови пептиди установиха, че участничките са повишили влажността на кожата си с 28% след 8 седмици и еластичността й – с 19% след 12 седмици.
Скорошно клинично изследване, проведено от лаборатории COSderma във Франция, подкрепи и ефикасността на Peptan за преструктуриране на кожата чрез намаляване разкъсването и повишаване общата плътност на колагена. След 12-седмичен прием на рибни колагенови пептиди Peptan се наблюдавала промяна с 31% в сравнение със старта на изследването. Това преструктуриране е ключ към осъзнаване на начина, по който рибните колагенови пептиди Peptan са в състояние да подобряват мрежата от колагенови влакна, носейки явни ползи срещу ефектите от стареенето.
В заключение – Peptan е идеалната хранителна добавка за:
• Подобряване на влажността на кожата.
• Повишаване на еластичността й.
• Предотвратяване образуването на дълбоки бръчки.
• Увеличаване на плътността на колагена.

Превод от английски
Елица ТАНЧЕВА

Бел. ред. Вивания Бюти Шот (виждате я на тази страница) е точно такава хранителна добавка, съдържаща хидролизирани биоактивни рибни колагенови пептиди. Тя спомага за запазване структурата и красотата на кожата отвътре.Брой: 13, 2 април 2015
 
 
Продукти
 
АЦЕРОЛА без захар (ACEROLA) 75мг
 
ДИАБЕТИЧНА СЕРИЯ „ДИЕТ НАТУР” БИСКВИТИ „ЧИП ШОКО”
 
КУРКУМА (Curcuma)
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД