Начало
Начало
 

“Лечител”® Ви предлага

УНИКАЛНА медицинска информация и безплатна здравна консултация.

“Лечител”® създаде и единствен борави с понятията

ОПТИМАЛНА ДИАГНОСТИКА
ОПТИМАЛНА ТЕРАПИЯ
ОПТИМАЛНА МЕДИЦИНА

“Лечител”® профилактира и лекува в над 95% от случаите само с безвредни природни продукти от реномирани световни фирми.

“Лечител”® означава максимум здраве!
Без рискове, без странични ефекти, съчетание на най-добрите постижения от научната и алтернативната медицина!

“Лечител”® Над 60 000 пациенти от цял свят познават и ползват с благодарност нашите консултации. 

 
в-к Лечител » Сърдечните болести
 

Сърдечните болести

Брой: 40, 6 октомври 2022 - АРТРИТЪТ
ЧЕСТО УВРЕЖДАТ И МОЗЪКА


Повечето заболявания на сърдечно-съдовата система водят до развитие на сърдечна недостатъчност, която на свой ред влошава значително качеството на живот на пациентите и води до по-голям брой болести и усложнения от страна на различни органи и системи, в това число и главния мозък.


Независимо от намаляването на честотата на неблагоприятните изходи от сърдечно-съдовите заболявания в развитите страни за последните три десетилетия, бремето на сърдечната недостатъчност продължава да нараства. Това е свързано както с увеличената продължителност на живота, така и с голямото разпространение на основните рискови фактори за сърдечна патология (вредни навици, неправилно хранене, малко подвижен начин на живот, затлъстяване).
По данни от изследвания, сърдечната недостатъчност повишава с 28% риска от развитие на деменция и с 38% – вероятността от болестта на Алцхаймер.
Защо става така?
Както е известно, нашият мозък употребява 20% от целия кислород в организма, поради това при неголеми колебания в съдържанието на кислород в кръвта настъпва нарушение на функционирането на клетките в главния мозък, а след това и тяхната гибел. При сърдечна недостатъчност настъпва намаление на сърдечната изпомпваща дейност и като следствие – нарушение на кръвоснабдяването на различни органи, включително главния мозък и в частност – хипокампа (това увреждане е свързано на първо място с деменцията). Освен това при сърдечна недостатъчност се активират неврохормонални реакции, които допринасят за развитието на възпаление и дисфункция на микросъдовете в главния мозък. Тези механизми могат да ...
още »    

в-к Лечител
 
Продукти
 
АМАНТИЛА (AMANTILLA)
 
РЕЙШИ
 
ВИЗИОБАЛАНС® (VISIOBALANCE)
 
Брой: 40, 6 октомври 2022
 
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД