в-к Лечител
в-к Лечител
 

Марихуаната

Брой: 18, 3 май 2018 - АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ
Може да накара непушачите да пропушат

Макар че тенденцията при тютюнопушенето е да намалява, употребата на марихуана се увеличава и голяма част от потребителите й пушат и цигари. Ново изследване на учени от САЩ показа, че използването на канабис е свързано с повишен брой на случаите на пропушване при непушачите. Освен това то установи, че хората на зряла възраст, които пушат цигари и марихуана, е по-малко вероятно да спрат цигарите в сравнение с онези, които не употребяват канабис. А бившите пушачи, използващи канабис, са по-застрашени от връщане към тютюнопушенето.
Анализите се базират на данни от Националното епидемиологично проучване на алкохола и свързани с него състояния, и отговорите на близо 35 000 души относно употребата на марихуана и тютюнопушенето.
Изследването показва, че използването на канабис е свързано с увеличена вероятност за започване, възобновяване или продължаване на тютюнопушенето.
По-ранно проучване показа, че употребата на марихуана от пушачите е скочила рязко през последните 20 години до степен, в която при тях има 5 пъти по-голяма вероятност да използват марихуана ежедневно в сравнение с непушачите. А скорошни данни демонстрират, че при юношите пушенето на канабис е по-разпространено от пушенето на цигари.
Бел. ред. На стр. 4 четете за негативното въздействие на марихуаната върху човешкия мозък.

Превод от английски
Лина ПОПОВА


Брой: 18, 3 май 2018
 
 
Продукти
 
ПИМАКС ГЕЛ + ЦИНК (PIIMAX GEL + ZINK)
 
ЛактаХелп
 
Евония® Кератин
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД