Продукти » Шоколади VALOR
Шоколади VALOR
 

Шоколади VALOR

Валор – майстори на шоколада от 1881 година
Повече от век, посветен на удоволствието да работиш за удоволствието

Фабриката Valor е разположена на 22 000 кв. м в Лес Медиасес, Вияхойос, Испания - място с традиции в производството на шоколад. Тя е оборудвана с технологии „произведение на изкуството” и прецизни машини, осигуряващи капацитет от над 45 тона седмично, при осем часов работен ден.

Един наистина възхитителен процес:
• суровините
Тайната в приготовлението на шоколадите Valor е в подбора на най-добрите какаови зърна от различни части на света. Качественото мляко и специално селектираните специфични сортове ядки са другите основни компоненти за постигане на неустоимия вкус.
• миксиране и пречистване
Смесването и уникалната точна пропорция на различните видове какао от Еквадор, Гана и Панама, заедно с отпадането на до 20% от първоначалната суровина, отличават шоколадите Valor от другите продукти.
• изпичане и смилане
Само най-чистите и качествени какаови зърна попадат в машините за изпичане. Температурата в този процес придава на шоколадите на Valor характерните вкус и аромат. В края на изпичането се извършва отделяне на люспите от зърната. Така изпечените и изчистени какаови зърна се натрошават на малки парченца.
• втечняване и смесване
Счуканите какаови зърна се подлагат на последваща обработка, при която се получават какаова паста и ликьор, от които се премахва част от киселинността. Процесът завършва със смесването на този ликьор с какаовото масло (Valor не използва растителни мазнини като негови заместители) и подсладителя. Съоръжение, въплъщение на техническото изкуство, миксира точните пропорции на тези съставки за постигане на предварително избрания вид шоколад.
• рафиниране
Сместа от предходния етап попада в рафиниращата линия на фабриката, където се преобразува в много фина пудра с големина на частиците около 17 микрона в диаметър.
• хомогенизиране
Шоколадовата пудра се поставя в големи топли миксери, които движат и бият шоколада в продължение на часове до получаването на фина хомогенна смес.
• оформяне
Valor започва да използва първата си автоматична моделираща машина още през далечната 1968 година. Попаднала в сектора за формоване, еднородната шоколадова смес се охлажда и налива във формичките, където тя придобива своя завършен вид.
• опаковане
Накрая шоколадовите блокчета се охлаждат отново и опаковат, за да достигнат до всички краища на света и доставят наслада на милиони потребители.

Стремежът на Valor
„Когато правим шоколад, ние се грижим за всяко парченце от него, за всеки малък детайл и във всеки един момент, за да може всички ваши сетива да се насладят на изискания му вкус, а вие да забравите за забързания свят наоколо и да се отдадете на най-съкровените си желания за удоволствие.”

 

Шоколадова напитка ВалорКАО без захар 200 гр 7.99 лв.
Шоколадова напитка ВалорКАО със захар 250 гр 5.49 лв.
Шоколад без захар, 100 гр, млечен със стевия 5.90 лв.
Шоколад без захар 150 гр млечен 7.99 лв.
Шоколад без захар 150 гр млечен с бадеми 9.99 лв.
Шоколад без захар 150 гр млечен с лешници 9.99 лв.
Шоколад без захар 150 гр тъмен с бадеми 9.99 лв.
Шоколад 300 гр млечен 11.19 лв.
Шоколад 250 гр тъмен с бадеми 12.59 лв.
Шоколад 250 гр млечен с бадеми 12.59 лв.
Шоколад 250 гр млечен с лешници 12.59 лв.
Шоколад 40 гр 3.29 лв.

Шоколадите можете да закупите и от нашия онлайн магазин с 5% отстъпка.

Брой: 16, 18 април 2024
 
 
Lechitel.BG :::
 
Книга Лечител
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД