в-к Лечител
в-к Лечител
 

АРТРИТЪТ БЯГА ОТ ЛУКА И ЧЕСЪНА

Брой: 11, 17 март 2022 - СЪНЯТ
Уникалните свойства на лука и чесъна могат да намалят болестните проявления на артрита - тази истина е доказана от многовековния лечителски опит на много народи, включително и на българския. Днес тези емпирични знания са научно обосновани от науката, която е установила, че лукът и чесънът съдържат диалил дисулфид - противовъзпалително съединение, което ограничава действието на провъзпалителните цитокини, провокиращи травмирането на сухожилията и ставите.
Изследвания нееднократно са доказали, че пациенти с артрит, които редовно употребяват лук и чесън, рядко изпитват ставни болки и не чувстват ограниченост в движенията си. Противовъзпалителните свойства пък специално на чесъна са гарантирани от отделяните от растението серни съединения, които могат и да предотвратят увреждането на сухожилията.
Двете луковични растения имат ефект и в случаите, когато се използват външно - сварени до омекване и пасирани като крем. Този подход се препоръчва на хора, които имат чувствителен стомах или непоносимост към миризмата на лука и чесъна.

Лия ЕМИЛОВА
Брой: 11, 17 март 2022
 
 
Продукти
 
КОРДИЦЕПС
 
Колоник плюс Ливър клийнър
 
Витасел – алфа-липоева киселина
 
Lechitel.BG :::
 
УБИГОЛД Q10
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД