в-к Лечител
в-к Лечител
 

КАК И КОГА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ВКУСЪТ И ОБОНЯНИЕТО

Брой: 4, 28 януари 2021 - ХОББ

Сециалисти отоларинголози съобщават, че много хора, почувствали едни от отличителните признаци на коронавирусната инфекция - загуба на вкус и обоняние, панически се опитват да ги възстановят, прилагайки безполезни, но понякога и рискови средства. Например, за да възвърнат чувствителността на езика и небцето, поглъщат люти чушки, пикантна горчица, люти подправки, лимон, спирт и други продукти, които могат само да разранят и възпалят лигавицата. А е нужно точно обратното - да се употребява храна, която не съдържа дразнещи слизестите тъкани компоненти, съветват лекари.

Не се препоръчва приемът и на антихистаминови препарати (макар някои медици да ги предписват), които могат да доведат до нежелани странични ефекти при организъм, борещ се с коронавирусната инфекция.

Що се отнася до обонянието, практиката и натрупаният вече опит показват, че то се възстановява самостоятелно при преболедувалите, но това може да отнеме време от порядъка на 2-3 месеца. За ускоряване на процеса може да допринесе прием на витамини от В-групата.

Лия ЕМИЛОВАБрой: 4, 28 януари 2021
 
 
Продукти
 
Регенериращ нощен антиоксидантен крем с Ройбос
 
ЧАНКА ПИЕДРА - стоун брейкър
 
Лимфодекс детокс
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД