в-к Лечител
в-к Лечител
 

КАК СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ДРОБОВЕТЕ СЛЕД COVID-19

Брой: 3, 21 януари 2021 - АПАТИЯТА

След преболедуване от коронавирус белите дробове регенерират самостоятелно, но има фактори, които могат да повлияят върху този процес, така че да го ускорят или забавят. Фиброзни изменения, кашлица и задух могат да се наблюдават около месец и половина след преболедуването, но в процеса на регенерация едни клетки отмират, други се раждат, като така се възстановява структурата на белите дробове.

Но както отбелязва в интервю руският пулмолог Александър Карабиненко, пушенето възпрепятства този процес, затова след тежка пневмония или преболедуване от коронавирус, дробовете на пушачи никога не се възстановяват напълно. „При такава ситуация да продължаваш да пушиш, е просто бавно самоубийство”, казва той.

Пълното белодробно възстановяване можело да протече в рамките от 3 месеца до година, като значение имат имунитетът и физическата кондиция на човека. „Всички болести, свързани с инфекции на дихателните органи, говорят за слабост на защитните сили, казва пулмологът. - Човек, който се занимава със спорт и следи за здравето си, дори и да се разболее не боледува тежко, както онзи, който живее нездравословно”.

 Мила ДИМОВА

 Брой: 3, 21 януари 2021
 
 
Продукти
 
ИмуноТотал НАТУРАЛ
 
ДИЕТ ФИБРА МЮСЛИ (DIET fibra Muesli)
 
МИНИ БАЙТС с калций
 
Lechitel.BG :::
 
УБИГОЛД Q10
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД