в-к Лечител
в-к Лечител
 

ЩЕ ПОСРЕЩНЕМ ЛИ КОЛЕДА БЕЗ COVID-19?

Брой: 22, 28 май 2020 - СТОМАШНИТЕ КИСЕЛИНИ
Учени от Сингапурския университет по технологии и дизайн са направили прогноза кога коронавирусната епидемия ще приключи в различни страни. За съставянето на прогнозата изследователите са приложили математически модел за разпространение на инфекцията, използвайки данни от 131 държави, като са взели предвид както динамиката при случаите на заразяване, така и на оздравяване.
Според получените резултати вирусът ще напусне пределите на САЩ на 27-и август, Германия и Франция - през първата седмица на август, Великобритания - към 22-ри август, а италианците ще се сбогуват окончателно с него към 31-ви август.
Съмнение в точността на прогнозата буди изчислението, според което епидемията в Китай е приключила още на 9 април, а в Русия се очаква инфекцията да е потушена на 99% към 28-и май.
Общо за освобождението на света от пандемията е посочена датата 1-ви декември, 2020 г. За да не попарят все пак коледните надежди на човечеството и да предпазят хората от „прекомерен оптимизъм“, авторите на изследването се застраховат с предупреждението, че всяка прогноза за коронавируса трябва да се приема с предпазливост.

Лия ЕМИЛОВА


Брой: 22, 28 май 2020
 
 
Продукти
 
Тоалетно мляко с Ройбос
 
ПИКНОГЕНОЛ® (PYCNOGENOL)
 
Калций пюър D
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД