в-к Лечител
в-к Лечител
 

Котешка стъпка срещу кокоши трън

Брой: 39, 27 септември 2018 - ВИТАМИНИТЕ
Здравейте, драга редакция,
По повод излязлата статия „Вирусните брадавици…“ във в. „Лечител“ в бр. 11 от 15 март т.г. искам да споделя един случай с моя покоен съпруг, който почина на 1 декември 2017 г.
Той работеше като багерист. От постоянното натискане на педалите, по стъпалата му се образуваха кокоши тръни (доста на брой). Причиняваха му неудобство и болка при работа. Тръгна по доктори, приложиха му изгаряне с азот. Всичко завърши без резултат. Това се случи преди около 30 години. Един негов колега му даде билката котешка стъпка. Казал му как да я ползва и започнахме нейното приложение. Слага се по 5-6 стръка от билката в 1 литър вода, сварява се около 4-5 минути, изстива, прецежда се и се налива в тъмно шише. Изпива се за един ден. Най-малко трябва да се направи 3-4 дози последователно. Резултатът е след 40 дни.
Сега малко за значението и местообитанието на лечебното растение. Чела съм, че тя била от билките на Апостола Левски – носел я със себе си. Расте в Предбалкана (тук, в с. Шейново се намира), бере се от юни до септември. Стеблото достига до 30-40 см. Цветчетата са обагрени в светло лилаво и са на етажи.
Желая от сърце на целия екип много здраве, много успехи на моя вестник „Лечител“, който поднася толкова полезна информация на читателите!
Райна СТАНЕВА,
с. Шейново,
обл. Стара Загора


Брой: 39, 27 септември 2018
 
 
Продукти
 
Витатабс К2 + D3
 
ПробиМакс 8®
 
КОНДУРА комфорт
 
Lechitel.BG :::
 
УБИГОЛД Q10
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД