в-к Лечител
в-к Лечител
 

Защо лимонената вода е полезна преди лягане?

Брой: 13, 29 март 2018 - РЕСТАРТИРАЙ ОРГАНИЗМА
Вече е известно колко полезно е да пием лимонена вода сутрин. Какви са обаче ползите от пиенето й преди лягане?
Много от хората, които обичат газирани напитки, може да се затрудняват да пият обикновена вода всяка вечер. А газираните напитки са изключително вредни за здравето и нарушават съня. Хората, които търсят алтернатива на безвкусната вода, имат възможността да пият вода с лимонов сок преди лягане. Ето няколко от ползите, с които ще се сдобиете.
Детоксикация. Лимонът е лек диуретик, който подсилва естествената пречистваща способност на водата.
Подпомага храносмилането. Лимонът е с високо киселинно ниво. Това помага на тялото да обработва храните по-бавно и подсилва способността му да регулира инсулиновите си нива през цялата нощ. Лимонът също така помага за усвояването на хранителните вещества, което снижава подуването на корема.
• Стимулира имунната система. Витамин С в лимоните помага за освобождаването на тялото от токсините и се бори с инфекциите.
Подмладява кожата. Антиоксидантите в лимонената вода се борят със свободните радикали и предпазват кожата от увреждане.
Помощник в отслабването. Лимоните съдържат пектин, вид фибри, които снижават силното желание за ядене и ви засищат за по-дълго.
Ако не ви харесва вкуса на лимона, има още няколко неща, които можете да добавяте във водата за подобряване на вкуса й и за предоставянето на ползи за здравето.
От векове лавандулата се използва за релаксация и сваляне на напрежението. Последни изследвания показват, че билката също така причинява сънливост. Просто капвайте по няколко капки във водата.
 Медът помага за облекчаване на гърлобола и може също така да помогне за ускоряване процеса на преобразуването на серотонина в мелатонин, химическо вещество, което ви помага да заспите.
Щипка индийско орехче съдържа компоненти, сходни на успокоителните средства.
Няколко листа мента в чаша топла вода помагат за облекчаване на гаденето, при лошо храносмилане, газове и подуване на стомаха.

Превод от английски
Петя СИМЕОНОВА


Брой: 13, 29 март 2018
 
 
Продукти
 
ДИАБЕТИЧНА СЕРИЯ „ДИЕТ НАТУР”
 
СЕЛЕКЮ (Seleq)
 
Глюколес
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД