в-к Лечител
в-к Лечител
 

Пикочната киселина

Брой: 32, 10 август 2017 - ДЕТОКСИКАЦИЯТА
НАТУРАЛНИ СРЕДСТВА НАМАЛЯВАТ СТОЙНОСТИТЕ

Измъчва ви болка в големия пръст на крака? Това може да бъде признак на сериозно заболяване – подагра. Какво предизвиква повишеното ниво на пикочна киселина, което води до толкова болезнени симптоми?
Пикочната киселина е специфично химично вещество, показател за обмяната на пурини. Всъщност тази киселина е краен продукт на метаболизма на пурините. Пурините на свой ред са нужни на организма за синтеза на нуклеиновите киселини – ДНК и РНК, енергийни молекули и коферменти. Срещат се обикновено в изсушените бобови култури, аншоата, граха и алкохолните напитки. Повечето пурини се разтварят от пикочната киселина и се извеждат от организма чрез бъбреците.
Смята се, че един на всеки пет души има повишено ниво на пикочна киселина. Повечето хора, които страдат от хиперурикемия, дори не знаят за това, докато не се развият болезнените симптоми на подагра или камъни в бъбреците. Но много от тези, които имат повишени нива на пикочна киселина, въобще не страдат от симптоми или някакви свързани с тях здравословни проблеми.
В повечето случаи хората имат повишено равнище на пикочна киселина, когато бъбреците им не могат да функционират ефективно. Много фактори може да се отразят негативно и да провокират симптомите: злоупотреба с алкохол; проблеми със здравето като диабет, хипотиреоидоза и бъбречна недостатъчност; диета, богата на пурини.
Намаляването на нивото на пикочната киселина не е толкова сложен процес. Независимо от това, че съществуват определени лекарства, не бива да се забравя и за естествените методи, които може да използвате. Например детоксикиращите сокове очистват кожата и са оптимален начин за извеждане от организма на токсините. И най-главното, вие навярно имате в кухнята си всички необходими съставки!
Нужни са ви една средна краставица, един резен лимон, две стъбла целина, корен от джинджифил.
Измийте и добре изсушете всички съставки. След това нарежете лимона, джинджифила, обелете и нарежете краставицата и целината на дребни парченца. Сложете в сокоизстисквачка и смесете до получаване на желаната консистенция. Тази смес може да остава свежа в продължение на седмица, ако се съхранява в хладилник, в херметичен контейнер. Употребявайте я два пъти на ден, докато не видите подобрение на симптомите.
Още един отличен метод за намаляване нивото на пикочната киселина е използването на ябълков оцет. Този натурален детоксикант е способен да отстранява токсините и отпадъците от организма, в това число и пикочната киселина. Освен това той помага за възстановяване на алкалния баланс в организма, съдържа също ябълчена киселина, която допринася за извеждане на пикочната киселина.
Всичко, което трябва да направите, е само да добавите една чаена лъжичка органичен или непастьоризиран оцет в чаша вода. Пийте водата с ябълков оцет два-три пъти дневно. Постепенно увеличавайте количеството на оцета в чашата вода, докато нивото на пикочна киселина не се намали. Ако не можете да търпите тръпчивия вкус на оцета, подсладете своя вълшебен коктейл с една чаена лъжичка мед.
Придържайте се към препоръчаното количество, тъй като прекомерната употреба може да намали нивото на калий в организма. Непременно се консултирайте с вашия лекар, ако в момента приемате пикочогонни препарати. (Бел. ред. Калий може ди си набавите от финландския продукт Витатабс® Калий – талон за намаление на стр. 23.)

Симеон НИКОЛОВ


Брой: 32, 10 август 2017
 
 
Продукти
 
Мелатосел® ЛОНГ 1,9 mg
 
Колоник плюс® ензими
 
Аргимакс®
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД