в-к Лечител
в-к Лечител
 

Водата и здравето

Брой: 33, 13 август 2009 - ВОДА И ЗДРАВЕ

     Невероятните свойства на водата са известни още от древността. Не е случайно раждането на легендите за живата и мъртвата вода. От хиляди години чак до наши дни маговете я използват за извършването на религиозни обреди. Известно е, че ясновидците и екстрасенсите също работят с нея в странните си процедури. 
     Съвременните учени пък от известно време се опитват да обяснят фантастичното свойство на водата да запомня случилото се. Интересен факт е, че група специалисти от Санкт Петербург са разработили метод за засичане на способността на водата да натрупва информация с апаратура. Опитът е бил успешен и те дори са успели да прехвърлят информационната банка от водата върху холограма. Според тях между обектите, както на живата, така и на мъртвата природа, постоянно протича енергоинформационен обмен. Някои смятат, че магиите също са вследствие на въпросния обмен. Иля Розин, шеф на Експерименталната лаборатория по биоенергетика, смята, че водата е класически фотоапарат, позволяващ заснемането на енергоинформационните портрети на различни предмети. Точното идентифициране на енергийното влияние вече е напълно възможно с помощта на тази методика. 
     Според Розин всичко е много лесно. Достатъчно е изследваният обект да се сложи до колба с вода в продължение на 15-20 минути. През този период водата променя молекулярната си структура. По този начин тя създава енергоинформационен портрет на предмета, до който е била. За разчитане на този портрет се използвали методи от инфрачервената спектроскопия. 
     Например по време на експеримент се взима разтвор от инсулин, отчитат се неговите показатели, след което ампулата се слага до съда с вода. След около двадесет минути водата получавала същите енергоинформационни характеристики, като на инсулина. Разбира се, получената по този начин вода не е инсулин, а само е приела някои от характеристиките му. Въпреки това, според авторите на метода, тази вода може да се използва за лечение на началния стадий на диабет. Това означава ли, че за в бъдеще водата може да предизвика революционни открития в медицината? Подобно твърдение съвсем не е безпочвено. 
     До този момент лечението с вода, върху която се пренасят енергоинформационните характеристики на различни видове лекарства, се използва от последователите на германския лекар Фол. Ефектът от влиянието на лекарствените препарати върху водата само на информационно ниво е отдавна известен също така на хомеопатите. 
     Според изследванията не само предметите имат подобно влияние върху животворната течност. Някои казват, че по същия начин въздейства и музиката. Учените, изследвали промените, които настъпват в H2O, свързани с нотите „до”, „ми”, „сол”, успели да изобразят резултатите графически. От тях става ясно, че графиките си приличат до известна степен, но има и нещо, по което се отличават. От това можем да си извадим заключението, че музиката има не само емоционално, но и чисто физическо влияние върху човека, животните, растенията. Експериментът доказва, че щом водата се променя, това означава, че се променя и характеристиката на кръвта, лимфата и другите течности в организма. 
     Според учените обикновената вода е способна да задържа информацията до три дни. Ако обаче в нея се добави сребро, срокът се увеличава до две седмици. Сигурно затова, по интуиция, в черквите се използват сребърни съдове. 
     Най-добрата банка за информация обаче се оказва спиртният разтвор. В него тя може да се запази до един месец. 
     Експериментаторите си поставят задачата да увеличат още повече срока за запазване на информацията. Те решили да прехвърлят записаното върху водата на холограма. Опитът бил успешен. Първите получени холограми са вече на две години и много добре съхраняват информацията. 
     Мястото за приложение на заредените холограми може да бъде най-различно. Във фармацевтиката, козметиката - за създаване на нови козметични препарати с определени свойства, в медицината - за разработване на нови методи на диагностика и лечение. Смята се също така, че вероятно от холограма може да бъде преснимано едно или друго музикално произведение или по-точно неговата енергоинформационна характеристика, записана върху водата. Подобни холограми със сигурност биха станали част от музикотерапията. 
     Новата разработка вече е влязла в употреба във фабриката за тапети в Санкт Петербург. Тя произвежда специални енергоинформанионни тапети, за които се твърди, че премахват стреса и създават уют в жилището.

Александър ТОМОВ-синБрой: 33, 13 август 2009
 
 
Продукти
 
Евония® Хеър Бустър
 
ФИГУРЕЛ® CLA 80+хром (CLA Figurel 80 + kromi)
 
ГлюкоБаланс (GlucoBalance)
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД