в-к Лечител
в-к Лечител
 

Прасковите

Брой: 33, 16 август 2018 - ЛАЙМСКАТА БОЛЕСТ
Красиви, вкусни и много полезни

Прасковите са известни с невероятната си хранителна стойност, те предоставят на тялото минерали, редица витамини и антиоксиданти, които са особено важни за здравето ни.
Университетът на Вашингтон проведе обширно изследване в рамките на 2 години и заключи, че консумацията на този плод предпазва от отключването на рак на гърдата.
Макар че първоначалните изпитания са с мишки, впоследствие изследванията се извършват върху доброволци. С това изключително, основаващо се на праскови лечение, учените откриха при мишките как раковите клетки започват да отстъпват и да изчезват. При хората резултатът е съвсем сходен.
Прасковите предоставят и други ползи за здравето.
Свойствата на този плод го правят идеален лек за:
• Забавят преждевременното стареене.
• Подсилват костите, предпазвайки ги от заболявания като остеопороза.
• Против стрес.
• Активират и предпазват мозъчните клетки.
• Снижават холестерола в кръвта.
• Успокояват болките при ревматизъм.
• Чудесно пречистват черния дроб.
• Предпазват от образуването на камъни в бъбреците.
Извличайте най-много ползи от прасковите като ги ядете сурови и без да ги белите или на сок, защото така към тях няма да са добавени изкуствени подсладители. Ако предпочитате, можете да ги подслаждате с натурален мед.
Ето още какви ползи ще пропуснете, ако не ядете тези невероятни плодове:
Рак. Тъй като са отличен източник на витамин С, прасковите действат като антиоксидант. Те се борят с формирането на свободни радикали, които са причинители на рака.
Екстракт от праскови показа, че е ефикасен в убиването дори и на най-агресивните видове рак на гърдата, без да уврежда нормалните здрави клетки.
Кожа. Витамин С в прасковите подобрява текстурата на кожата и спомага за намаляването на бръчките, подобрява еластичността на кожата и се бори с увреждането, нанесено от слънцето и от замърсяването на въздуха. Витамин С освен това играе важна роля за формирането на колагена, нужен за здравето и добрия вид на кожата. (Бел. ред. АЦЕРОЛА без захар е натурален витамин С + ксилитол – талон за намаление при покупка на стр. 23.)
Диабет. Хората, страдащи от диабет тип 1, които ядат праскови и други храни с високо съдържание на фибри, снижават нивото на глюкоза в кръвта си. Пациентите с диабет тип 2 по-добре контролират нивата на кръвната си захар и на инсулина. (Бел. ред. Безспорни са качествата на прасковите. Но ако искате да нормализирате нивата на кръвната захар, струва си да опитате с Глюколес – информация за продукта на предпоследната страница в броя.)
Здраво сърце. Благодарение на фибрите, калия и витамин С, прасковите са много полезни и за сърцето. Повишеният прием на калий, наред със снижения прием на съдържащи натрий храни, е най-важната промяна в менюто на хората, които искат да намалят риска си от сърдечно-съдово заболяване. (Бел. ред. Калий може да си набавите и с финландския продукт Витатабс® Калий – още информация за него на стр. 23.)

Превод от английски
Фани КОСТАДИНОВА


Брой: 33, 16 август 2018
 
 
Продукти
 
Витасел® РQQ (пиролоквинолин квинон - ПКК)
 
Чай Хъни буш - филтър
 
Глюко Баланс + хром
 
Lechitel.BG :::
 
Книга Лечител
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД