в-к Лечител
в-к Лечител
 

Нов съвет за страдащите от безсъние

Брой: 8, 22 февруари 2018 - ЛЕКАРСТВА УБИЙЦИ
Ако имате проблеми със съня, напишете списък със задачите за следващия ден непосредствено преди лягане – това би могло да ви помогне да спите добре.
Тази процедура избистря ума и помага на хората да спрат да се тревожат или да мислят прекалено, когато си легнат, откриха изследователи.
Тя работи по-добре от друг подход, при който се записва всичко, случило се през деня. Изглежда нелогично, защото мисленето за това какво трябва да се прави на следващия ден, би могло да се очаква да увеличи тревогата – но се оказва, че не е така, казват учените от Лабораторията по невро- и когнитивни науки при Бейлърския университет в Тексас, САЩ.
Те тествали и двата подхода при група от 57 студенти, на които били дадени пет минути преди лягане да пишат или за изминалия ден, или за предстоящите задачи на следващия ден.
Проследявайки мозъчната активност на участниците през нощта, изследователите открили, че онези, които записвали списък със задачите за утре, спели по-дълбоко и по-продължително. Това явно разтоварва съзнанието и намалява безпокойството, казва водещият изследовател Майкъл Скълин.
Около 40% от хората на зряла възраст имат проблеми със заспиването поне няколко пъти месечно. Макар че никой от студентите не страдал от безсъние, учените смятат, че практиката ще помогне на онези, които страдат.

Превод от английски
Борислава СТАНКОВА


Брой: 8, 22 февруари 2018
 
 
Продукти
 
КОТЕШКИ НОКЪТ (CAT'S CLAW)
 
ДИАБЕТИЧНА СЕРИЯ „ДИЕТ НАТУР” БИСКВИТИ „ФИБРА”
 
Убикапс – убиквинол 50mg
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД