в-к Лечител
в-к Лечител
 

ЧЕРНИЯ ДРОБ

Брой: 47, 23 ноември 2017 - МУЗИКОТЕРАПИЯТА
Определя риска от алцхаймер и паркинсон

Медицинската наука е по-насочена към премахването на симптомите на дадена болест, отколкото към откриването и отстраняването на причината за нея. Ако имате проблем със сърцето, медиците обикновено се фокусират върху лекуването на сърцето. Ако имате проблеми с мозъчната дейност, те се фокусират върху мозъка. Но всички органи в тялото са свързани помежду си. Мнозина може и да не повярват, но работата на черния дроб е от огромно значение за здравето на мозъка. Ако се грижите добре за него, може да се предпазите от развитието на алцхаймер и паркинсон. Има хранително вещество, което помага и на централната нервна система, и на черния дроб.
За да се предпазите от увреждане на мозъка, трябва да пречистите тялото си от токсините. Черният дроб е органът, който се занимава с това. Но колкото по-възрастни ставате, толкова по-трудно става за черния дроб да пречиства организма. Натрупват се токсични субстанции, които могат да увредят всички органи, включително мозъка. Токсините могат да причинят редица невродегенеративни заболявания.
Много изследвания показват, че подпомагането на дейността на черния дроб може да служи като превенция на заболявания на мозъка и други състояния. Изследване, ръководено от д-р Ана Мария Куерво, доказало, че мишки, които били доста възрастни, имали нормална чернодробна дейност благодарение на хранителни добавки, освобождавали се от опасните токсини и всичките им телесни функции останали непокътнати с възрастта. (Бел. ред. Маслото от тиквено семе, което виждате по-долу, е отлично средство за детоксикация. Още за ползите от тиквата – четете на стр. 4.)
Скорошно изследване откри, че ресвератролът е особено ефикасен в премахването на плаките в мозъка, които причиняват болестта на Алцхаймер. За целите на изследването учените давали на мишки ресвератрол в продължение на 45 дни. Експертите открили, че хранителното вещество значително снижава плаките в мозъците на мишките. То се извлича от семките и люспите на гроздето. Заключението на експертите било, че редовният прием на ресвератрол може да предотврати появата на невродегенеративните заболявания, причинени от натрупването на бета-амилоидни плаки.
Така че, ако искате да се предпазите от болести като алцхаймер, паркинсон, трябва да вземате ресвератрол. И непременно да се грижите за черния си дроб, като приемате хранителни вещества, които го поддържат здрав и способен да премахва токсините от организма.
Бел. ред. Колоник плюс Ливър клийнър съдейства за поддържане на нормалната чернодробна дейност и подпомага процесите на храносмилане. Повече информация и талон за продукта – стр. 23.

Превод от английски
Петя СИМЕОНОВАБрой: 47, 23 ноември 2017
 
 
Продукти
 
ХЛОРЕМАКС® (CHLOREMAX)
 
Витатабс E50
 
Крем за околоочния контур с Ройбос
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД