в-к Лечител
в-к Лечител
 

Първи сме и по обездвижване

Брой: 39, 28 септември 2017 - БОЛКАТА
Британско проучване показва, че българите са най-обездвижената нация в Европейския съюз. Оказва се, че 78% от възрастните българи, участвали в изследването, са обявили, че не извършват никакви физически упражнения, за да поддържат тялото и психиката си в добра форма.
На втора позиция по този нездравословен мързел, само с 3% зад България, се нарежда Малта, докато хората в Португалия са на трето място. В тази иберийска страна 64% от възрастните не са физически активни.
От проучването, публикувано в британския ежедневник „Дейли Мейл“, става ясно, че 75 на сто от жителите на Малта признават, че имат фобия от правенето на упражнения.
Челните позиции сред най-мързеливите обездвижени нации в ЕС се допълват от Румъния, Италия, Гърция, Кипър и Полша.
Най-активни физически са хората в 3 страни от Скандинавския полуостров. В Швеция 9 от всеки 10 души посещават поне един път седмично фитнес салон. Жителите на Дания и Финландия се нареждат непосредствено след това по физическа активност. Известно е, че жителите на тези три държани са сред европейците със сравнително най-добро здраве.
Британското изследване е обхванало 28 хиляди души от страните, членуващи в ЕС, като във всяка от 28-те държави са били анкетирани по хиляда възрастни мъже и жени. Те били попитани колко често спортуват или правят някакви упражнения.
Изследването категорично показва, че мъжете тренират по-често от жените, а разликата по този показател е най-осезаема при най-младите.

Васил ВЕКИЛОВ


Брой: 39, 28 септември 2017
 
 
Продукти
 
ПИМАКС С+БИОТИН (PIIMAX C+BIOTIN)
 
МЕЛАТОНИН (Melatonin) 3 mg
 
Бодифлекс® Босвелия
 
Lechitel.BG :::
 
pycnogenol
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД