в-к Лечител
в-к Лечител
 

Щитовидната жлеза и повишеният холестерол

Брой: 38, 21 септември 2017 - ГАЗИРАНИТЕ НАПИТКИ
Високият холестерол може всъщност да е резултат от щитовиден проблем. Според Американската асоциация за болестите на щитовидната жлеза приблизително 20 милиона американци страдат от някаква форма на щитовидно заболяване. 60% от тях не знаят за него.
Данните показват, че много малко лекари предупреждават своите пациенти, че когато работата на щитовидната жлеза е затруднена, се наблюдават и високи нива на холестерол. В резултат повечето пациенти пият и редица ненужни медикаменти за сваляне нивото на холестерола. Взаимовръзката между жлезата и нивото на опасното вещество в кръвта е много проста – колкото по-трудно работи щитовидната жлеза, толкова по-бавен става и метаболизмът. След като метаболизмът е прекалено бавен, тялото не може да се освободи по естествен път от излишния холестерол и той се отлага по стените на артериите. Покачва се опасността от сърдечно заболяване.
 След като вече знаете за тази връзка, бихте предположили, че е стандартна практика на всеки човек с висок холестерол да се назначава пълно изследване на кръвта, за да се провери щитовидната функция, особено на жените, които е много по-вероятно да страдат от проблеми с жлезата. Обаче повечето пациенти с високи нива на вредното вещество все пак не биват изследвани за скрито щитовидно заболяване. Вместо това пият хапчета за сваляне на холестеролните нива с години и страдат от страничните им ефекти.
Поискайте от лекаря си пълна кръвна картина, веднага щом е установено, че имате висок холестерол. Следете за симптоми на понижена функция на щитовидната жлеза: напълняване, постоянна умора, чуплива коса, суха кожа, депресия, слаба памет, ставни и мускулни болки. В такива случаи не забравяйте, че преди всички фармацевтични медикаменти за здравето на щитовидната жлеза е подходящ приемът на йод.
Бел. ред. Пациентът с щитовидни проблеми би трябвало да си направи пълен набор от изследвания на щитовидната жлеза и мастната обмяна, както и някои други показатели. При евентуална хипофункция на жлезата може да се взема Келпамакс® , а при хиперфункция – Селесан. Най-добре е обаче предварително да ни пишете или да ни се обадите на тел. 02/ 953 27 45. Консултациите ни са безплатни.

Превод от английски
Фани КОСТАДИНОВА


Брой: 38, 21 септември 2017
 
 
Продукти
 
Пикногенол - спрей (PYCNOGENOL)
 
КОПРИНУС
 
Витатабс К2 + D3
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД