в-к Лечител
в-к Лечител
 

РАКА

Брой: 36, 7 септември 2017 - АЛЦХАЙМЕР
РАННО ДИАГНОСТИРАНЕ САМО С КАПКА КРЪВ

Нов, сравнително прост и бърз начин за ранно откриване на злокачествени тумори само с една капка кръв са напът да предложат проф. Луо Юнджан и ръководеният от него екип от университета „Цинхуа“ в Китай. Китайските учени са изобретели тестов реагент на основата на протеина Hsp 90a за клинично приложение. Този реагент може да диагностира ефикасно различните видове рак само от 1 капка кръв.
Откриването на начин за ранното диагностиране на пагубното заболяване  се е превърнало в глобално предизвикателство за учените. Още през 1989 г. експерти са наблюдавали вид топлинношоков протеин, наречен Hsp 90a, който е наличен в човешкото тяло и може да се използва като раков биомаркер. Оттогава учените от цял свят работят упорито върху него.
Върху тази тема през годините са публикувани десетки хиляди научни трудове, но досега никой учен не бе превърнал резултатите от изследванията в медицински продукт.
Проф. Юнджан и колегите му работят по проблема с диагностирането на рака от 2009 г. Те са успели да произведат изкуствен протеин Hsp 90a. Учените са в състояние да произведат във всеки един момент каквото количество пожелаят.
Тестът, измислен от тях, на базата на протеина, вече е използван успешно при клинично проучване върху 2347 пациенти от китайски болници. Откритието е патентовано и има разрешение за пускане на европейските пазари и тези в Страната на изгряващото слънце.
Скорошни данни на Световната здравна организация показват, че през 2015 г. около 90,5 милиона души са били болни от различни онкологични заболявания по света, като новите случаи всяка година са около 14 милиона. Почти 9 милиона от тях умират, а това възлиза на 15,7% от всички смъртни случаи в света.

Васил СЕИЗОВ


Брой: 36, 7 септември 2017
 
 
Продукти
 
АМАНТИЛА (AMANTILLA)
 
Ксилитоп® МЕНТА
 
Урисан® Проста
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД