в-к Лечител
в-к Лечител
 

НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО

Брой: 27, 6 юли 2017 - ХИПЕРТОНИЯТА
Намалява риска от деменция

Който мисли, че наднорменото тегло носи само вреди, се лъже. Скорошно изследване на британски учени показва, че наднорменото тегло намалява с 18% риска от деменция. Въпросното изследване е най-мащабното от всички досега по отношение на тази болест.
За целите на проучването учените използвали данните от наблюдението на здравето на 2 милиона души в продължение на 20 години. Средната възраст на участниците била 55 години. Оказва се, че кльощавите хора са с 39% по-голям риск от развитие на деменция. Болестта е известна и като „старческа болест“. При нея се нарушава работата на паметта, губи се способността за концентрация.
Авторитетните учени все още не могат да обяснят защо теглото се оказва важен фактор за развитието на деменция. Дали подкожните мазнини имат някакъв защитен ефект, или може би липсата на витамини Е и D, която се наблюдава почти винаги при слабите хора, е причина за развитието на деменция. (Бел. ред. ВИТАТАБС АВСDЕ е мултивитаминен продукт, осигуряващ 100% от препоръчителната дневна доза от най-важните за организма 12 витамина, включително Е и D. Талон за намаление потърсете на стр. 23.)
Изводите се противопоставят на общоприетото схващане, че за да сме здрави, трябва да сме слаби, да правим диети и редовно да спортуваме. Според Световната здравна организация 44,4 млн. души в света страдат от деменция. Прогнозите са през 2050 г. броят им да нарасне до 135,5 милиона.

По британския медицински печат


Брой: 27, 6 юли 2017
 
 
Продукти
 
КОЛОНИК ПЛЮС® - ИНУЛИН (COLONIC plus INULIN)
 
Витатабс E50
 
БОДИФЛЕКС® комби (Bodyflex® Combi)
 
Lechitel.BG :::
 
ЕПАМАР
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД