в-к Лечител
в-к Лечител
 

Инфаркта

Брой: 22, 1 юни 2017 - ПРИРОДАТА СРЕЩУ РАКА
Кръвната група също е рискова предпоставка

Според ново изследване кръвната група е решаващ фактор при определянето на риска от инфаркт. Учените открили, че хората, в чиито вени тече кръв от групите А, В и АВ са в опасност от инфаркт много повече спрямо тези с кръвна група 0.
Ръководителката на изследването Теса Кол от Университета в Грьонинген, Холандия, обяснява, че занапред кардиолозите трябва да взимат предвид кръвната група, когато преценяват риска от сърдечно-съдови заболявания. Според Центъра по контрол на болестите и превенция почти 735 хил. души в Щатите страдат от инфаркт на миокарда всяка година.
Други рискови фактори освен кръвната група са тютюнопушенето, алкохолизмът, нездравословното хранене, липсата на физически упражнения и възрастта.
Д-р Кол и неговият екип анализирали данните на 1,3 милиона души, взели участие в общо изследване в цял свят. Те сравнили кръвните групи на доброволците и броя на всички възможни видове сърдечни проблеми. Резултатите показват, че пациентите с нулева кръвна група много по-рядко имат проблеми със сърцето.
Според д-р Теса Кол са необходими още много изследвания, но при всички положения кардиолозите трябва да са наясно, че кръвната група също крие риск от сърдечно-съдови болести.

Превод от английски
Мартина ЗИНОВИЕВА


Брой: 22, 1 юни 2017
 
 
Продукти
 
ХолеСтоп (KoleStop)
 
ВИТАТАБС АВСDЕ (VITATABS ABCDE)
 
МЕЛАТОНИН (Melatonin) 3 mg
 
Lechitel.BG :::
 
ЕПАМАР
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД