в-к Лечител
в-к Лечител
 

КАФЕТО

Брой: 18, 4 май 2017 - ЗАЕКВАНЕТО
Пет алтернативи за събуждане сутрин

Кафето е вкусно и дава енергия; мнозина твърдят, че им помага да се събудят сутрин, а други възхваляват свойствата му да стимулира концентрацията. Истината е обаче, че съществува голяма полемика относно вредите и ползите от него.
Ако не сте от привържениците на кофеина и търсите други форми да увеличите и поддържате енергията си през целия ден, ето няколко безкофеинови напитки, които ще ви помогнат за това.
Джинджифилов чай с лимон
Освен другите му многобройни ползи (подобряване на храносмилането, ускоряване на метаболизма, изгаряне на мазнините), джинджифилът принадлежи към групата на стимулиращите билки, които имат ефект, наподобяващ кофеина. Две чаени лъжички (най-много) дневно, най-добре в гореща вода с лимон, ще направят много по-лесни задачите, които изискват концентрация и значителен разход на енергия.
Глухарче
Тези цветенца, които се срещат навсякъде, не служат само да се забавляваме, като издухваме семената им, а се използват от векове в китайската медицина за възстановяване енергията на тялото. Ползите от тази билка са безчет – тя основно се използва за лечението на разстройства на кръвообращението и черния дроб, но също така и при отравяния, зъбни проблеми, настинки, възпалителни състояния, апандисит. Чаят от глухарче стимулира всички части на тялото и спомага за правилното циркулиране на енергията.
Ройбос
Това южноафриканско растение е много популярно под формата на чай, който носи огромен брой ползи за здравето. Благодарение на натрупването на антиоксиданти и множество минерали, тази напитка е перфектна за поддържане на тялото активно, тъй като се бори с окисляването. Тя съдържа минерали като калий, калций, желязо, магнезий и цинк, които допринасят за доброто състояние на здравето и позволяват на нервната система да поддържа активността си. (Бел. ред. Ройбос с най-високо качество се предлага в магазини „Лечител“. На тази страница виждате специална промоция на уникалния чай.)
Зелени сокове
Ако ги консумирате веднага след приготвянето им, тялото ви абсорбира голямо количество минерали и витамини, които спомагат за елиминирането на натрупаните тлъстини върху органите. Този излишък от мазнини не може да бъде отстранен естествено от организма и с времето забавя функцията на вътрешните органи, а оттам - и на цялото тяло. Най-добрите основи за такива сокове са кокос, портокал, ленено семе, морков и ябълка, към които може да прибавите зелени листа по ваше усмотрение и да приготвите различни комбинации, за да разнообразите вкуса.
Мате
Тази южноамериканска напитка е световноизвестна с тонизиращите си ефекти, диуретичния контрол, способен да противодейства на последиците от диетата със свръхсъдържание на протеини, и приноса си за елиминиране на лошия холестерол. Набавя желязо, магнезий, калий, витамини В1, В2, В3, С и Е... Освен това подобрява концентрацията и посредством това благоприятства умствените дейности. Но през последните години бе открито, че противно на това, което масово се смяташе, в чая мате се съдържа кофеин, макар и в малки количества. Докато в чаша кафе има между 30 и 85 г кофеин, в мате той много често не достига и 20 г.

Превод от испански
Елица ТАНЧЕВА 


Брой: 18, 4 май 2017
 
 
Продукти
 
СЕРРАФЛЕКС®
 
КАРТИМАРЕ MСМ® (CARTIMARE MSM)
 
ЛЕСПЕДЕЗА екстракт
 
Lechitel.BG :::
 
Биомаре Имуно
Lechitel.BG :::
 
Taloni-otstupki
 
e-shop
 
baner pesheva
 
Dobipress abonament
 
www.lechitel.bg
 
Избери цвят 
© 2007 Лечител ООД